Biomimicry periode 1

Wat is biomimicry eigenlijk?

Biomimicry is het nabootsen van de natuur. Een voorbeeld daarbij is een zonnepaneel die gebaseerd is op een zonnebloem.

De opdracht biomimicry was bij ons dat we een strandtent, boothuis of clubhuis moesten maken die gebaseerd was op de natuur. Het moest duurzaam zijn. 

het vooronderzoek

Het vooronderzoek ging niet zo heel soepel aangezien we heel lang bezig waren met wat biomimicry eigenlijk betekende. We waren zolang bezig met de betekenis van biomimicry dat we tijdens het maken van onze mindmap nog niet helemaal wisten wat het betekende.

Andere ideeën

We hadden ook nog ander ideeën. Die ideeën zijn: een bladhuis, een camoflage huis, een inklapbaar gebouw. een rijdend clubhuis dat rijd op schapen plas.

Het proces

Het vooronderzoek ging niet heel soepel, maar het bedenken van ideeën ging bij mij wel goed. Mijn teamgenoten hadden wouden een schildpad bunker maken of een vliegend huis,  maar ik wou eigenlijk vanaf het begin al een strandhuis maken. Dus ik zat een beetje te brainstormen van waarom zou iemand precies naar jouw strandtent komen als er nog duizenden andere strandtenten zijn. Je wil je strandtent speciaal maken, maar hoe doe je dat?

De oplossing

Mijn oplossing was een onderwater strandtent. Ik heb een onderwater strandtent gekozen, omdat wat trekt er nou meer aandacht dat. Het is een chic restaurant met allemaal zee gerechten. Het ventilatie systeem, waardoor je zuurstof krijgt is gebaseerd op de kieuwen van een vis. Dus een klep in ons gebouw gaat open. Water stroomt naar binnen vervolgens gaat de klep weer dicht en word het zuurstof uit het water gefilterd. het zuurstof gaat dan via het ventilatie naar het restaurant. Dat proces herhaalt zich dan de hele tijd.