Vervoersregio

Wat houdt de opdracht "vervoersregio"' in?

Bij de opdracht ''vervoersregio'' was het de bedoeling dat we voor de doelgroep mensen zonder smartphone het openbare vervoer duidelijker moesten maken. Als je geen telefoon hebt hoe vind je dan bijvoorbeeld de spaandammerdijk.

Het vooronderzoek

Ons vooronderzoek begon met het uitzoeken van drie locaties waar we dan uiteindelijk naar toe moesten gaan reizen zonder telefoons. Nadat we deze route samen hadden gesteld konden we beginnen met onze reis. Door deze trip ontdekten we dat de kaarten die nu bij trams zijn gevestigd niet duidelijk genoeg zijn. Ze geven bijvoorbeeld niet goed genoeg aan hoe je vanaf de tram over kan stappen op ander vervoer en je wordt niet centraal gesteld op kaart waardoor je niet altijd kan zien waar je heen moet. Met deze informatie konden we beginnen met het proces

Het proces

Nadat we hadden uitgezocht wat we wilde gaan verbeteren begonnen we met het bedenken van ideeën. Nadat we onze beste ideeën in een mcda hadden gezet kwamen we tot ons uiteindelijke idee. We besloten een digitale kaart te gaan maken waar je met behulp van buttons verschillend vervoer met elkaar kan mixen om zo je uiteindelijke route te maken, ook vonden we het een goed idee om hem een kaart uit te laten printen zodat je je route altijd bij je kan dragen ook al ben je niet bij zo een digitale kaart. Toen we dit allemaal hadden bedacht konden we beginnen met het bouwen en het schrijven van ons ontwerp verslag. 

Het product

Ons uiteindelijk product is een digitale kaart die omhult is met een hout frame waar een kaart uit komt. De app laat je verschillend vervoer met elkaar combineren om zo te kunnen kijken welk vervoer je allemaal kan/ wilt gebruiken. Eerst moet je boven aan je bestemming in typen, waarna er een route voor je wordt gemaakt die dan vervolgens wordt uit geprint, zodat je niet langer de weg meer kwijt raakt ook al heb je geen telefoon.

Reflectie

Dit jaar heb ik erg veel geleerd betreft samenwerking. Ik en mijn groep hebben constant goed samengewerkt waardoor we een goed eindproduct met een compleet verslag hebben geleverd. Het enige dat ik volgende keer beter zou willen doen is het presenteren, maar dat zou geen probleem moeten zijn.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb