Energieke toetjes

Wat is de opdracht Energieke toetjes?

Bij de opdracht energieke toetjes was het de bedoeling dat je een idee zou bedenken die ervoor zou zorgen dat er geen rest energie bij het maken van toetjes meer verspild zou worden. Ook moesten we er voor zorgen dat de locale bewoners voordeel zouden hebben van ons product. 

Het vooronderzoek

Bij het vooronderzoek moesten we een toetje uitkiezen in ons geval een room ijsje van Romke de Jong. Vervolgens moest je kijken welke ingrediënten er allemaal in het toetje zaten, toen ik dat had gedaan ging ik kijken naar waar die ingrediënten vandaan kwamen en hoeveel energie het kosten om die ingrediënten te maken. Dat ging allemaal wel soepel. Ik merkte wel dat ons vooronderzoek veel beter ging dan de vorige keer, maar we hebben voor de rest niet echt iets gedaan met ons vooronderzoek. In de zin van we hadden er niet echt iets aan om te weten wat voor ingrediënten er in een room ijsje zaten als we iets moesten gaan bedenken wat er voor ging zorgen dat er geen rest energie meer verspild wordt in de voeding middelen industrie.

Het proces 

Het proces begon met het vooronderzoek, zoals je hier boven al heb gelezen ging dat op zich best wel goed. Ook ging het vooronderzoek veel beter dan de vorige keer. De volgende stap was om ideeën te gaan bedenken dus ik begon met brainstormen. Dit is een lijst van de  ideeën die in mij opkwamen tijden het brainstormen.

Restenergie geven aan de machine die zelf het energie heeft weggegeven 

Restenergie geven aan een museum  

Restenergie geven aan een fabriek  

Restenergie geven aan de buurt 

Restenergie geven aan stoplichten, verwarming. 

Restenergie geven aan een elektrisch auto/fietsen bedrijf en dat we dan gesponsord worden door het bedrijf. 

Restenergie geven aan een weeshuis 

Fietsen opladen en dan ten bij mensen bezorgen  

Samenwerken met een vliegtuigmaatschappij 

Restenergie geven aan een afdeling die dat harder nodig heeft dan een andere afdeling 

Koperdraden gebruiken voor de installaties 

IJzerdraden gebruiken voor de installaties 

Restenergie halen van chocolade, yoghurt, moes, vla, cake, taart, muffins, koekjes, ijs, vanille,  

Samenwerken met een plantenwinkel en die energie gebruiken voor onze apparaten. 

Geobacter (Klokhuis) 

Glazen buizen zodat we kunnen zien of er een ontstopping is.

 

Uiteindelijk hadden we er voor gekozen om de ideeën van mij en Kanna te gebruiken. Het idee was dus om een winkel te laten lopen op de rest energie van de fabriek en dat daar dan al onze klanten onze nieuwste producten kunnen uitproberen en kopen.  

Later bleek dat dat idee niet helemaal compleet was dus we kwamen met een ander idee. 

Het product

Ons laatste idee was om met behulp van overig water uit de fabriek energie op te wekken in de zin van. Het water wordt in een machine gestopt die het water heel hard door elkaar schudt. Daardoor wordt er energie opgewekt met die energie willen we een winkeltje voor zien van al zijn stroom benodigdheden. Ook willen kunnen de klanten van onze winkel al onze nieuwste producten uitproberen en kopen. Ik denk dat als we de klanten onze producten gratis laten proeven en ze vinden het lekker dat we dan goede reclame maken.

Reflectie

In periode 1 had ik gezegd dat mijn planning niet zo goed was. In de periode vind ik dat dat best wel is verbetert. Ik had mijn planning niet ergens opgeschreven, maar in mijn hoofd hield ik er wel aan en is alles uiteindelijk we goed gekomen. Dat is ook te zien aan mijn cijfer van periode 1 en aan mijn cijfer van periode 2. Mijn volgende doel is om mijn vaardigheden te gaan verbeteren ik weet niet zeker hoe ik dat ga doen met Corona, maar ik ga het proberen. Met vaardigheden verbeteren heb ik het vooral over de gereedschap in de werkplaats.