Snack van de toekomst

Wat houdt de opdracht ''Snack van de toekomst in?

Bij de opdracht ''snack van de toekomst'' was het de bedoeling dat je een snack bedacht met alternatieve eiwitbronnen, omdat de eiwitbronnen die we nu gebruiken voor een groot deel van intensief veeteelt komt. Dit is slecht want intensief veeteelt zorgt voor veel vervuiling betreft het klimaat, omdat dieren zoals koeien en varkens veel slechten stoffen uit stoten zoals methaan en fijnstof. 

Het vooronderzoek

Bij het vooronderzoek was het de bedoeling dat we onderzoek gingen doen naar Foodlab (onze opdrachtgever), naar wat een ecologische voetafdruk is, wat voor invloed intensief veeteelt heeft op het klimaat, naar verschillende eiwitbronnen, etc. 

Het onderzoek van al deze dingen verliep soepel en ging zonder enige moeite. We deden er alleen wel een beetje lang over om al deze dingen te onderzoeken, bijvoorbeeld met informatie zoeken over onze opdracht gever. De planning was goed en we hadden alles op tijd af, vervolgens begonnen we met het bedenken van ideeën. We kozen er uiteindelijk voor om sprinkhanen rotsjes te maken, aangezien de opdrachtgever ook enthousiast was over dit idee. 

Het proces

Eerst begonnen we met het vooronderzoek wat u hierboven kan zien, nadat we dit allemaal hadden uitgezocht begonnen we met het maken van het recept. Dit ging erg goed dus begonnen we met het maken van ons uiteindelijke product. Nadat we onze testpanel hadden opgesteld en de feedback hiervan hadden verzamelt maakten we ons product nog een keer en dat was dan ons uiteindelijke product.

Het product

Ons product was een ontleden sprinkhaan die vervolgens werd gekarameliseerd en daarna in chocolade werd getempteerd. Onze feedback was erg goed en mensen vonden het super lekker. Voor de rest vond de opdrachtgever onze workshop leuk en was het eindverslag af en ingeleverd.

Reflectie

Deze periode heb ik hard en goed gewerkt, ik ben aardig creatief geweest en heb goed werk geleverd. Verder was de planning matig en wil ik graag beter aan de planning gaan werken volgend jaar

Maak jouw eigen website met JouwWeb