Herbestemming Heijmans

Wat houdt de opdracht ''Herbestemming Heijmans'' in?

Bij de opdracht ''herbestemming Heijmans'' was het de bedoeling dat je een leegstaand gebouw rond Amsterdam koos, zodat je dit gebouw een nieuwe taak of doel gaf door hem eventueel te renoveren of opnieuw in te richten. Hiervoor moet je een doelgroep kiezen om het gebouw specifiek naar de eisen van die doelgroep te renoveren. Het is belangrijk om leegstaande gebouwen een nieuwe taak te geven aangezien veel mensen die ruimte goed zouden kunnen gebruiken.

Het vooronderzoek

Bij het vooronderzoek was het de bedoeling om om een leegstaand gebouw te zoeken in Amsterdam inclusief plattegrond. Vervolgens kozen we voor de doelgroep studenten van de technische universiteit en besloten we dat het beter was om een gebouw uit te kiezen bij de technische universiteit van Twente. Vervolgens hadden we uitgezocht wat studenten nodig hebben en hoe we het gebouw konden verduurzamen met behulp van nieuwe materialen.

Het proces

Eerst begonnen we met het vooronderzoek wat u hierboven kan zien. Nadat we dit allemaal hadden uitgezocht waren we over gebleven met het gebouw ''Binnenhaven 4 7547 BH Enschede'' dit gebouw hadden we uitgezocht aangezien het een kwartier fietsen van de universiteit Twente ligt. Daarna hadden we wat materialen uitgekozen voor het verduurzamen van ons gebouw en het gebouw opnieuw ingericht. Vervolgens begon ik met het ontwerpen van de studenten kamers en heb ik deze ook geschetst. Daarna maakte we de douche ruimte, de fietsenstalling, de keuken en de woonkamer. Nadat we hier klaar mee waren hadden we ons product.

Het product

Ons product is een plattegrond van ons gebouw met op schaal getekende schetsen, uitleg over waarom dit gebouw handig is om te gebruiken en over de materialen die zij zouden kunnen gebruiken voor het renoveren om het gebouw duurzamer te maken.

 

Reflectie

Deze periode heb ik prima werk geleverd en vooral gefocust op de meer technische kant van dit project, met name de schetsen en het ontwerpen van de kamers.